"במובנים רבים הפסיכותרפיה הקיומית, כמו הפילוסופיה הקיומית עליה היא מבוססת, רואה בעצם האפשרות לשאול את שאלת הדרך לגאולה והחיפוש אחריה כלקיחת אחריות ומימוש הבחירה שלנו כבני אדם."
מאת: אסף לב
במובנים רבים הסיפור המכונן של האנושות הוא החיפוש אחר גאולה מהגורל העיוור של לידה לתוך יקום זר, מאיים וחסר משמעות בעיני התודעה האנושית.
יצירתה של תרבות, משחקי ספורט, פילוסופיה, מדעים, דתות, אמנויות, אידיאולוגיות וקהילות אפשרו לאדם לצד השרדותו הפיזית לחוות משמעות, כוונה ומובן בעולם אליו הוא ׳הושלך׳ כלשון הפילוסופיה הקיומית.
גם כיום בחברה המודרנית כאשר לכאורה מבני ומשחקי המשמעות מוסדו והוטמעו במוסדות ובמסורות התרבות הרי שהחיפוש אחר גאולה אישית בוער וקיים.
משברים בארגון מדינות הלאום, הגלובליזציה שהביאה עימה רשת האינטרנט והחשיפה העוצמה לצורות חשיבה חדשות ותרבויות אחרות גרמו למשבר משמעות בחברות רבות.
האמון העיוור בממשלות, דתות ואידאולוגיות מתערער וגורם לאינדווידואלים רבים לחפש ולנסח מחדש את האופק האישי שלהם לגאולת נפשם.
יונג, תלמידו ממשיכו של פרויד, דיבר במחקריו על המיתוס האישי שעל כל אדם למצוא שיעניק פשר, מובן ומשמעות לחייו.
אנשים מוצאים את גאולתם בצורות שונות:
יש המוצאים את גאולתם בהתרבות והבאת צאצאים, יש המוצאים את גאולתם בדת שמגדירה משמעת חיים מסויימת, יש כאלו המבקשים את גאולתם בהתמזגות עם אידאולוגיות חברתיות כאלו ואחרות ואחרים מחפשים גאולה זו במערכות יחסים.
הפסיכותרפיה הקיומית מהווה מצע לחיפוש אישי אחר גאולת הנפש.
במובנים רבים הפסיכותרפיה הקיומית, כמו הפילוסופיה הקיומית עליה היא מבוססת, רואה בעצם האפשרות לשאול את שאלת הדרך לגאולה והחיפוש אחריה כלקיחת אחריות ומימוש הבחירה שלנו כבני אדם.
הפסקת ההליכה העיוורת אחר פשר או משמעות שהגדירו עבורנו אחרים פותחת בפנינו שער רחב לניסוח והגדרה חדשים של החיים שנבחר לחיות מבין שלל הזהויות, האידיאולוגיות, צורות החיים והכוחות הפועלים סביבנו.
נוכל אז מבין כל אופנויות הגאולה לבחור את הדרך שהיא באמת שלנו לחוות דרכה פשר, מובן וגאולה אותנטית לעצמיותנו.