קליניקה אונליין

טיפול באמצעות מפגשי וידאו

טיפול פסיכולוגי ושינוי הרגלים: מהלקאה עצמית לקבלה וצמיחה אישית

המניע הראשוני לרוב לפניה לטיפול הוא הסרה של סימפטום מטריד כזה או אחר כמו למשל חרדה, דכאון או התקפי זעם והרצון לחזור לסדר ״כפי שהיה״.

יחד עם זאת לעיתים הסימפטום המטריד מופיע כתמרור תנועה שמסמן לנו על צורך בשינוי חיים וחישוב מסלול מחדש.

הפנטזיה של רובנו לגבי שינויי חיים שכאלו היא מפץ חזק ופתאומי שיוביל אותנו לדרך אחרת וחיים חדשים.

יחד עם זאת – המציאות הנפשית שלנו דומה יותר לתווי נהר שנחצב בתוך סלע לאורך השנים.

ההרגלים המנטליים המודעים והלא מודעים שלנו עיצבו את תוואי החיים שלנו במליוני החלטות שקיבלנו בכל שניה של חיינו.

שינוי לכן בתוואי נהר החיים שלנו לא יוכל להתבצע לרוב באיבחת פעולה אחת או החלטה אחת יחידה.

המפתח לשינוי אמיתי בחיים היא המוכנות שלנו לשנות מהבסיס את ההרגלים המנטלים וההתנהגותיים שלנו.

הפעולה הזו תדרוש מאיתנו להתחיל לשים לב למיקרו אינטראקציות שלנו ביום יום – שלנו עם עצמנו ועם האחרים סביבנו.

למשל ההרגל של רבים מאיתנו להלקאה ושיפוט עצמיים.

על מנת לסגל לעצמנו הרגל של קבלה עצמית מלאה לא יספיק לנו לומר לעצמנו שאנו פשוט מקבלים את עצמנו.

זאת כיוון שכל עוד לא עקרנו את ההרגל המנטלי העתיק של השיפוט העצמי הרי שהוא יגבר על הטקסט החיובי והמפרגן שלנו.

עבודה יום יומית בשימת לב לקטיעת ההרגל של האלימות הפנימית כלפי עצמנו הוא שיאפשר בדוגמא הזו להחליף את האלימות והשיפוט בחיבוק וקבלה פנימיים.

ככל שנתמיד ונהייה מחויבים להרגלי החיים החדשים שלנו ועקירת ההרגלים הישנים כך עם הזמן תשתנה מהשורש זרימת נהר החוויות, המחשבות והרגשות שלנו.

בשלב מסויים של הדרך נתחיל לחוות את ההרגלים החדשים הללו כ״טבעיים״ ונבין אז ששינוי עמוק ואמיתי התחולל בנו.

המניע הראשוני לרוב לפניה לטיפול הוא הסרה של סימפטום מטריד כזה או אחר כמו למשל חרדה, דיכאון או התקפי זעם והרצון לחזור לסדר כפי שהיה. יחד עם זאת לעיתים הסימפטום המטריד מופיע כתמרור תנועה שמסמן לנו על צורך בשינוי חיים וחישוב מסלול מחדש. הפנטזיה של רובנו לגבי שינויי חיים שכאלו היא מפץ חזק ופתאומי שיוביל אותנו לדרך אחרת וחיים חדשים.

המציאות הנפשית שלנו דומה יותר לתוואי נהר שנחצב בתוך סלע לאורך השנים. ההרגלים המנטליים המודעים והלא מודעים שלנו עיצבו את תוואי החיים שלנו במיליוני החלטות שקיבלנו בכל שניה של חיינו. שינוי לכן בתוואי נהר החיים שלנו לא יוכל להתבצע לרוב באיבחת פעולה אחת או החלטה אחת יחידה. המפתח לשינוי אמיתי בחיים היא המוכנות שלנו לשנות מהבסיס את ההרגלים המנטליים וההתנהגותיים שלנו.

על מנת לסגל לעצמנו הרגל של קבלה עצמית מלאה לא יספיק לנו לומר לעצמנו שאנו פשוט מקבלים את עצמנו. זאת כיוון שכל עוד לא עקרנו את ההרגל המנטלי העתיק של השיפוט העצמי הרי שהוא יגבר על הטקסט החיובי והמפרגן שלנו. עבודה יום יומית בשימת לב לקטיעת ההרגל של האלימות הפנימית כלפי עצמנו הוא שיאפשר בדוגמא הזו להחליף את האלימות והשיפוט בחיבוק וקבלה פנימיים.

ככל שנתמיד ונהייה מחויבים להרגלי החיים החדשים שלנו ועקירת ההרגלים הישנים כך עם הזמן תשתנה מהשורש זרימת נהר החוויות, המחשבות והרגשות שלנו. בשלב מסוים של הדרך נתחיל לחוות את ההרגלים החדשים הללו כטבעיים ונבין אז ששינוי עמוק ואמיתי התחולל בנו. הפעולה הזו תדרוש מאיתנו להתחיל לשים לב למיקרו אינטראקציות שלנו ביום יום שלנו עם עצמנו ועם האחרים סביבנו.

שמי אסף לב, אני פסיכותרפיסט מוסמך – בוגר תואר שני, ולמעלה מעשרים שנה שאני מלווה מטופלים – בקליניקה הפרטית ובשרות הציבורי – לצלוח ולצמוח מחדש דרך משברי חיים ודרך.

החל מהשנים האחרונות הטיפולים מתקיימים און ליין באמצעות שיחות וידאו.

לכל שאלה או בקשה לגבי התהליך הטיפולי אתם מוזמנים ליצור עימי קשר בוואטסאפ או להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר בתחתית עמוד זה ואחזור אליכם בהקדם האפשרי.

צרו קשר

לפרטים נוספים לגבי התהליך הטיפולי מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי

הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל ממני מייל בכל פעם שעולה מאמר לבלוג?
הצטרפו לניוזלטר שלי והישארו מעודכנים.

דילוג לתוכן